مقاله ی پیش رو جهت آمادگی تجهیزات اولیه پیش از بحران های معمول تهیه شده و بنظرم خواندن و عمل کردن به آن برای هر فردی واجب و ضروری است.
مردم اصولا عاشق آرامش و آسایش هستند اما آنچه در زندگی به یاد می ماند زمانهایی است که در فشار بوده ایم. لحظاتی که از آسایش و امنیت خبری نبوده است. این لحظات ، لحظاتی هستند که همواره زنده اند و زنده می مانند. برای تجربه کردن این لحظات آماده باشید البته کاملا منطقی و حساب شده!(لحظاتی مانند زلزله، سیل، آتشسوزی، طوفان،جنگ ، گم شدن در طبیعت و یا هر حادثه ای دیگر)
آنچه پیش رو دارید ، توصیه ها یی است برای بهینه سازی این تجارب. به خاطر داشته باشید که در مواقع ضروری ، تجیزات لازم در اختیارتان باشد. بدان معنا که همواره در چنین مواقعی تجهیزات لازم را داخل کوله پشتی، صندوق عقب ماشین و خانه خود داشته باشید.
داشتن این تجهیزات و دور از دسترس بودنشان در مواقع بروز حادثه کاملا بی فایده خواهد بود.
غذا:
مقداری غذای فاسد نشدنی به اندازه مصرف دو هفته و یا کمی بیشتر همراه داشته باشید. با این کار اگر وقفه ای در برنامه اتان و یا دسترسی تان به بازار پیش آید در امان خواهید بود. کمی بیشتر از اندازه نیازتان خریداری کنید.
آب:
آب را در بطریهای در بسته حمل کنید و همواره از به همراه داشتن آن اطمینان حاصل نمایید.
اسناد مهم و اوراق بهادار:
مطمئن شوید که تمامی مدارک و اوراق ضروری در شرایط بحرانی در دسترس تان هستند.
پول:
در بسیاری از مواقع کمی پول نقد اضافی در شرایطی که اوضاع مختل می شود، مثلا دستگاه A.T.M و یا خودروی شخصی شما دچار مشکل شده بسیار کار ساز است. پس کمی پول اضافی برای مواقع ضروری کنار بگذارید.
دارو به اندازه کافی:
یقین حاصل کنید که دارو های مورد نیاز خود و سایر اعضاء خانواده را برای مواقع ضروری در دسترس دارید.
کیف کمک های اولیه:
پیشنهاد می کنم که کیف کمک های اولیه خود را به تمامی موارد ضروری و همچنین مکمل های ویتامینی و دارویی مجهز کنید.
سوخت خودرو:
باک خودروی خود را در زمانهایی که اخطار وقوع طوفان، کولاک و ... را دریافت می کنید، کاملا پر نگه دارید.
منبع حرارتی:
ضروری است احتمال قطع برق و یا سیستم حرارتی را بدهید.اگر اجاق و شومینه هیزمی دارید یقین حاصل کنید که به اندازه کافی هیزم برای سوخت دارید و همچنین از صحت عملکرد آنها مطمئن شوید.
منبع نور:
چند عدد شمع، چراغ قوه و یا فانوس در دسترس داشته باشید. همچون همیشه مراقب خطرات ناشی از آتش سوزیها ی احتمالی با شمع و یا فانوس در محیطهای سر بسته باشید.
باطری اضافه:
مقدار زیادی باطری اضافه در دسترس داشته باشید.
رادیو:
یک رادیوی خوب و مناسب که با باطری کار می کند همراه خود داشته باشید.
سرگرمی:
همچنین پیشنهاد می کنم یک بازی سرگرم کننده زمینی، مانند بازیهای فکری و کارتی
، کتاب و یا پازل در اختیار داشته باشید، کسی چه می داند شاید این بحران پیش آمده مدت زیادی طول بکشد در این صورت طولانی ترین و گرم ترین مکالمات خانوادگی هم به پایان خواهد رسید.
برنامه ریزی جهت آموزش خانواده:
خیلی مهم است که اعضای خانواده از محل قرار گرفتن و نحوه عملکرد هر یک از تجهیزات ضروری در شرایط بحران آگاه باشند. به ویژه افراد کم سن تر که در مواقع بحران سریع تر خونسردی خود را از دست می دهند.
آموزش این امور را به صورت بازی در جمع خانواده اجرا کنید. مثلا شبی تمام اعضای خانواده را گرد هم جمع کرده و برق را قطع کنید و به صورت عملی موارد مورد نظر را تجربه کنید. در این صورت دیگر در مواقع بحران و ضروری هیچ یک از اعضا ترسی به خود راه نخواهد داد. این آمادگی بخصوص در کودکان باید وجود داشته باشد.
علیرضا کیایی _ بقا در طبیعت